Nu ai mai auzit de mult timp un motiv de uimire de la mine?
Citește în continuare!
Accesibilizare în Chișinău! Da, ai citit bine, în Chișinău!
E ciudat să fiu uimită când văd ceva ce s-a făcut și la care să am acces și eu, nevăzătoare fiind, mai ales, că totuși, suntem în 2022.
Dar sunt cu atât mai uimită, că am descoperit o chestie incluzivă în Chișinău, și e ceva ce nu am mai văzut în altă parte!
Nu că mă dau eu tare plimbată, 😊 încă n-am ajuns pe unde mi-a zburat gândul, 😉 dar prin U.E. am tot călătorit.
Stai să vezi, nu știu ce treabă aveam, că na, oameni ocupați, ne deplasăm din punctul A în punctul B doar așa să avem de unde ne întoarce de multe ori, dar clar, persoanele de față se exclud 😊 Și cum aveam vreo 2 km de făcut, într-un timp relativ scurt, am zis să iau un troleibuz vreo 3 stații.
Urc în el și aud vocea în boxe: „urmează stația X, Troleibuzul circulă pe linia Y” (linia pe care circulă troleibuzul, practic, însemnă numărul acestuia).
Mi-am zis, super tare, așa ești sigură că mai mult de o stație n-ai cum să mergi în direcția greșită, în cazul celor care n-au văzut numărul troleibuzului ori chiar și în a celor care n-au fost atenți la număr.
Da, n-am auzit asta nicăieri, acum, gândindu-mă cum ar fi mai practic, așa încât eu să aflu numărul transportului când ajunge în stație, ca, de la început să fiu sigură că am luat fix ce-mi trebuia.
Poate un difuzor în exteriorul unității de transport, care să spună: stația X, unitatea de transport circulă pe linia Y.
Ar fi ceva și ar fi un real ajutor pentru cei ce au deficiențe de vedere, pentru cei ce nu sunt pentru o clipă atenți, etc.
Dar și ce s-a făcut e de bine.
Orice e mai mult, decât nimic și e un exemplu extraordinar de preluat!
Ție ți-ar fi utilă această informație în format audio?
Te aștept în comentarii.
Accesibilizarea_nu_e_un_moft și nu e nevoie să fie făcută în pași mari și prin cele mai scumpe metode. Accesibilizarea se poate face chiar și doar prin adăugarea încă a 3 cuvinte la ceea ce deja se difuzează în unitățile de transport în comun.