Frequently Asked Questions (FAQ)
Titlul dvs. merge aici - intrebarea
Titlul dvs. merge aici - intrebarea
Titlul dvs. merge aici - intrebarea
Titlul dvs. merge aici - intrebarea
Titlul dvs. merge aici - intrebarea
Titlul dvs. merge aici - intrebarea


Frequently Asked Questions (FAQ)
Cum comand?
Cum plătesc?
Plata se poate realiza direct in contul nostru bancar sau numerar la livrare.
Cum se livrează?
Cum se face retur?
Cât este garanția?
Durata garanției variază in funcție de produsul selectat. Pentru mai multe informați contactați-ne direct.
Ce faceți cu datele mele personale? - GDPR
Îţi garantăm că:
- Procesăm datele dvs. exclusiv pentru livrarea, îmbunătăţirea şi garantarea serviciilor pe care le oferim
- Datele dvs. sunt stocate în siguranţă într-un mediu securizat
- Datele personale sunt strict confidenţiale şi nu vor fi transmise unor terţi.
Cum este hârtia Braille?
Hartia Braille este o hartie specială, de o duritate si densitate mai mare. Aceasta se utilizează pentru realizarea textelor Braille.
Ce este alfabetul Braille?
Limbajul Braille este forma de informare și exprimare în scris a nevăzătorilor.
Scrisul Braille este alcătuit dintr-o serie de puncte în relief, care în diferite combinații și așezate într-un fel specific formează litere tactile.
In principal, alfabetul Braille se bazeaza pe un sistem de 63 de combinatii de puncte, care exprima litere, cifre, simboluri, semne de punctuatie etc.
Ce este hârtia swell paper?
Hârtia Swell (denumită adesea hârtie swell, hârtie capsulă, hârtie microcapsule, hârtie flexibilă) este cea mai bună hârtie „swell” disponibilă și este utilizată pentru mașinile speciale pentru printare. Hârtia „se umflă” de-a lungul liniilor și diagramelor negre/întunecate specificate atunci când este utilizată cu aceste procesoare de căldură.
Cine este Asociația pentru Dezvoltare Urbană?
Asociația pentru Dezvoltare Urbană (ADU) este o organizație non-guvernamentala fondată in 2009 care lucrează cu nevăzători; în această comunitate am descoperit multe probleme (dizabilități și handicapuri) cărora, prin mult efort, dedicare și ambiție, le-am găsit și multe soluții inovative.
Ce înseamnă Întreprindere Socială de Inserție?
Întreprinderile sociale de inserţie au ca scop lupta împotriva excluziunii, discriminărilor și șomajului prin inserția socioprofesională a persoanelor defavorizate.
Ce este o Unitate Protejată Autorizată?
Unitatea protejată autorizată este acel operator economic din structura căruia fac parte, cel puțin 3 persoane cu dizabilități, care constituie, cel puțin, 30% din totalul angajaților, a căror număr de ore este minim 50% din totalul numărului de ore de muncă al tuturor angajaților.
Mai clar: un operator economic care are 6 angajați, 3 dintre ei sunt persoane cu dizabilități și care împreună au 24 ore de muncă.
De ce ai alege să investești în parteneriatul cu o unitate protejată?
Pentru că investind în acesta, nu te bucuri doar de facilitățile menționate anterior, ci investești și în comunitate, contribuind la sporirea independenței persoanelor cu dizabilități și la crearea de șanse egale pentru toți, în orice mediu.
Când să cumperi de la o Unitate Protejată Autorizată?
Atunci când ai peste 50 de angajați și nu ai 4% dintre ei, persoane cu dizabilități, ca alternativă a plății către stat a 50% dintr-un salariu brut înmulțit cu numărul de persoane cu dizabilități angajate, poți cumpăra Servicii sau produse de la UPA, în baza unui contract de parteneriat cu aceasta.
Ce beneficii ai dacă cumperi de la o unitate protejată autorizată?
- Dacă achiziționezi servicii și produse de la noi, Unitate Protejată Autorizată, în baza unui parteneriat, ce valorează mai putin decât suma datorată la bugetul de stat, tu Operator Economic vei datora către bugetul de stat, doar diferenta de bani rezultată din suma datorată – suma cu care ai achizitionat produse și servicii de la noi, UPA.
- Dacă tu, Operator Economic achizitionezi produse sau/și servicii de la noi, UPA, în baza unui parteneriat, în sumă mai mare decât cea datorată către bugetul de stat:
-Nu mai datorezi nimic către bugetul de stat în luna curentă;
– Tot ce depășește valoarea sumei datorate către bugetul de stat se reportează către luna / lunile viitoare.
- Împartenerierea cu o unitate protejată autorizată reprezintă o actiune de resposabilitate socială, care îți conferă o poziționare diferită în piață și care, promovată corespunzător, îți aduce în timp, mult mai mult decât ceea ce ai investit, pe scurt, profitabilitate.
Ce e necesar să faci?
Să verifici Registrul unităților protejate și să te asiguri că unitatea protejată autorizată cu care alegi să închei un parteneriat, face parte din această listă.
Registrul unităților protejate poate fi consultat aici:
http://andpdca.gov.ro/w/unitati-protejate-autorizate/
Decontarea se face în baza Formularului 100 “Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, conform secțiunii F „vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate”.
Cum poate fi completată această parte a formularului 100?
În cele ce urmează găsești o serie de detalii și prevederi extrase din Instrucțiunea ANAF cu privire la completarea secțiunii referitoare la sumele datorate de persoanele juridice cu peste 50 angajați pentru persoanele cu handicap neîncadrate. Prin urmare:
„3.1.6. În cazul în care autoritățile şi instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private au optat pentru achiziționarea de produse ori servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unitățile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, pentru obligația prevăzută la poziția 20 “Vărsăminte de la persoane juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate” din Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat, prevăzut în anexa nr. 11 la ordin, formularul se completează după cum urmează:
‐ în situația în care valoarea achizițiilor este în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, în condițiile prevăzute la art. 78 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în luna de raportare nu există obligația declarării poziției 20 “Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate” din Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat, prevăzut în anexa nr. 11 la ordin;
‐ în situația în care valoarea achizițiilor este mai mică decât echivalentul sumei datorate la bugetul de stat, în condițiile prevăzute la art. 78 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în luna de raportare, la poziția 20 “Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate” din Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat, prevăzut în anexa nr. 11 la ordin, se declară diferența dintre echivalentul sumei datorate bugetului de stat şi valoarea produselor şi serviciilor achiziționate;
‐ în situația în care valoarea achizițiilor este mai mare decât echivalentul sumei datorate la bugetul de stat, în condițiile prevăzute la art. 78 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, poziția 20 “Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate” din Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat, prevăzut în anexa nr. 11 la ordin, nu se declară în luna de raportare, iar diferența de sume se reportează în lunile următoare prin diminuarea obligației de plată.”