Selectează o Pagină
De când mă știu am iubit confortul și starea de bine.

Nu vorbesc de acel confort pe care cineva ti-l creează și tu doar te instalezi în el și nu mă refer nici la acea stare de bine pe care o ai fără să faci nimic.

Atunci când spun confort mă refer la acele lucruri care se pot automatiza sau simplifica sau de ce nu, se pot accesibiliza, așa încât să fie la îndemână.

Și acum, odată ce a fost explicată ideea de confort, sper că și pe înțelesul tău, că la mine în cap pare clară, dar poate doar pare😊) să-ți povestesc și niște chestiuni care mie îmi simplifică toată viața și reduc atât consumul de energie, cât și cel de timp:

  1.     Fac și mențin ordinea. Nu neapărat că nu există fir de praf, aș spune că-i tocmai invers, având în vedere că nu-mi place să curăț podeaua (parchet, gresie, mochetă, etc), dar asta așa, să nu știe nimeni, 😊) Ci, când spun ordine mă refer la faptul că fiecare lucru are locul său. Dacă la 3 noaptea te trezește cineva să-ți ceară un ac, tu semi trezit să i-l poți da. Așa nu mai cheltui timp să cauți un obiect de care ai nevoie la un moment dat și nu mai cheltui energie, enervându-te că nu-l găsești.

Cum ordonez eu lucrurile? Fie că vorbim de dormitor, bucătărie, baie, birou, debara sau mai știu ce… poate răspund în niște texte ulterioare, tu doar să-mi spui dacă ești interesat.

  1.     Ca să reduc senzația de haos atât din garderobă, dar mai ales din casă, în general, încerc să păstrez o regulă îi pot spune, habar n-am cum s-o numesc 😊 Dacă îmi găsesc vorbele, revin 😊 și anume: păstrez 2-3 culori de bază în toată casa + pe cât se poate, cumpăr chestiile la set.

Poate o să-mi zici că-i doar chestiune psihologică, eu nu te contrazic, doar imaginează-ți pe o masă, 6 căni la fel, de aceeași culoare, iar pe o altă masă tot 6 căni, dar având culori și forme diferite? Care parte îți inspiră mai multă curățenie?

Sau, exemplu unei camere, dacă într-o cameră ai 100 lucruri de 100 culori, iar în alta ai tot 100 lucruri, dar de maxim 3 culori, care îți transmite mai multă curățenie?

  1.   În atenția persoanelor cu deficiențe de vedere: dacă ai memorie bună și simțul tactil dezvoltat, îți sugerez să-ți iei șosete de culori și texturi diferite, iar dacă nu vrei să-ți bați capul cu asta și totuși, parcă nu te-ai remarca prin șosetele pe care le porți, 🙂 recomandarea mea e să ți le iei de aceeași culoare și textură.

Eu o înrăită fană a tot ce înseamnă estetic, deși vizual nu mă pot bucura de asta, tot ce mintea-mi își imaginează, încerc să proiectez în jur, astea fiind spuse, aș putea vorbi mult și bine despre cum facem ca un spațiu să fie bine organizat, practic și în același timp, estetic, dar pentru a nu te încărca, ca să nu zic plictisi, că doar egoul meu nu poate percepe așa ceva, 🙂 dându-ți prea multe informații, o să ți le suflu pe rând.

Căci #Accesibilizarea_nu_e_un_moft și poate fi începută cu ce avem la îndemână, în spațiul nostru restrâns (cameră, căsuță, birou, etc).

Lumea mare, zic eu, că e o proiecție a lumii mici pe care o construim fiecare dintre noi.

dacă vrei să mai afli asemenea chestiuni, nu ezita să-mi lași un comentariu.

Tu ce trucuri de simplificarea traiului și a activităților folosești?(trucuri, un fel de a spune) 😉