Selectează o Pagină

Tu la ce te gândești înainte de îmbarcare, după ce ai trecut de toate punctele de control?

Asta în cazul în care ai timp să te gândești, că doar aeroporturile sunt atât de bogate în tot felul de posibilități pentru cumpărături. 😊

 

Eu, însoțită de un angajat al biroului de asistență, ajung la poarta de îmbarcare, fiind destul de precaută în legătură cu surprizele neplăcute, ca să evit una, am sosit cu suficient timp înainte ca procesul efectiv de îmbarcare să înceapă.

 

Ghidul meu mă lasă acolo, spunându-mi că, vine el înainte de îmbarcare, să stau liniștită.

Eu zâmbind, îi spun bine, mulțumesc, dar în mintea mea e gândul:

Și dacă nu vii?  Că doar, tot pățitul e priceput. 😊

Și nu, n-am rămas în aeroport, încă niciodată, dar nici mult nu mai aveam.

 

La vreun sfert de oră, vine însoțitorul să-mi aducă o informație, că ora de plecare nu era.

-Să știi că zborul tău va întârzia, aproximativ 15-20 min.

Eu îi spun ok, e în regulă, chiar dacă n-ar fi fost, era tot aceea. Doar că, aveam posibilitatea să mă pregătesc emoțional dacă eram la curent că cele 15-20 min. se vor transforma în vreo oră și atât. 😊)

Am avut mai mult timp să mă gândesc.

Oare care ar fi fost varianta eficientă și accesibilă să difuzeze o informație de genul, astfel încât, angajatul biroului de informații să economisească cele vreo 5-10 min pe care le-a făcut venind până la mine, iar trecând prin punctele de control, etc.

Și am ajuns la câteva variante:

Să fie anunțat în difuzoare, exact cum se anunță începerea îmbarcării sau nu lăsați bagajele fără supraveghere, etc. 😊

Îmi imaginez că au afișat pe vreun panou, dar pe mine nu m-a ajutat, măcar sper că afișajul a fost accesibil pentru alte categorii de persoane.

Sau am putea primi o alertă pe telefon.

uteAcesta a fost unul din cazurile fericite, că asistența a venit să mă informeze, dar cât stres și emoție am acumulat eu în timpul călătoriilor în care nu-mi era adusă la cunoștință întârzierea? Nici nu vreau să-mi amintesc.

 

Tu ce simți când crezi că stai la poarta de îmbarcare corespunzătoare, se apropie ora plecării și nu e nicio mișcare în jur? Dar mai ales, când vezi că au trecut zeci de minute de la ora la care ar fi trebuit să zbori?

Este liniște, n-ai nicio informație, nu te duce gândul la: poate am greșit poarta… poate am încurcat orele… poate… poate… 😊

Eu mă mai gândesc și la, poate însoțitorul a uitat de mine. 😊

În general, am avut de-a face cu angajați responsabili, dar în orice situație există excepții care să confirme regula.

 

Și pe lângă o metodă mai eficientă de informare, fără să se deplaseze, însoțitorul până la mine, mi se pare util să pot lua, cumva, legătura cu acesta.

Dacă în timp ce sunt lăsată să aștept intervine o urgentă? Sunt necesități care n-au răbdare zeci de minute sau mai grav, ore. 😊

 

Tu cum crezi că ar fi eficient să fie comunicate informațiile în aeroport astfel încât să ajungă la toate tipurile de călători?

Te aștept în comentarii!

 

#accesibilizarea_nu_e_un_moft este o metodă de a evita stresul și un motiv în plus de a fi liniștit, în siguranță, chiar și în timpul unei călătorii.